Zoals we in het vorige blog al noemde is beweging een van de 3 basisvoorwaarden voor onze gezondheid. De andere 2 zijn: goede voeding en tevredenheid (verbinding, liefde, acceptatie)

Een uiting van gezondheid is schoonheid. Van binnenuit kun je stralen als de basisvoorwaarden in balans zijn. Hoe schoner je lijf van binnen, des te meer je straalt. Je ziet het aan je haren, je voelt het aan je huid – deze is een afspiegeling van je waterhuishouding. Als baby bestaan we nog voor 75% uit water, naarmate we ouder worden daalt dit helaas. Dat ga je merken aan allerlei kleine en soms grotere symptomen. We zijn, door de grote hoeveelheden aan vullende voeding en drankjes, het contact kwijt geraakt met het oer-gevoel in ons wat goed aan kan geven wat we werkelijk nodig hebben. Voedende dingen, in plaats van vullend. Hoe neutraal water ook kan lijken, het voedt je. Door de waterbalans in je lijf goed op peil te houden, blijven je organen goed functioneren en geeft je lijf gezonde signalen af.

Als je het niet gewend bent om veel water te drinken, kun je dit in kleine stapjes opbouwen. Neem bijvoorbeeld bij elke kop koffie die je drinkt een glas water. Voer dit op tot het drinken van water voordat je iets anders drinkt. Het gebruik van een RVS drinkfles kan ook een steuntje in de rug zijn. Deze vitaliseert het water en geeft geen plastic stofjes in het water af, zoals wegwerp flessen dat doen.

Vul de fles en zet het bij je bureau of in zicht. Zorg dat deze voor de lunch leeg is. Als je in de middag nog een fles drinkt, zit je al op 1 liter water. Kruidenthee telt ook. Koffie en zwarte thee, sap en frisdrank niet.

Zwemmende vrouw met tekst: water is de incarnatie van het leven op aarde.