“Beweging, tevredenheid en goed eten zijn de basisvoorwaarden voor onze gezondheid. Gezondheid gaat gepaard met schoonheid. Natuurlijke, gezonde schoonheid begint van binnen. Is je lichaam van binnen schoo, dan is je huid ook zuiver, omdat die geen afval hoeft weg te werken. Vandaar dat de toestand van de huid, de uiterlijke schoonheid dus, altijd een afspiegeling is van de innerlijke zuiverheid. Bevat je lichaam bijvoorbeeld genoeg water, dan is je huid glad en elastisch en stralen je ogen. Het lichaam functioneert alleen optimaal wanneer de waterhuishouding in orde is. De werkelijkheid ziet er meestal anders uit. Ligt het wateraandeel bij baby’s nog bij 75%, dit neemt naarmate je ouder wordt steeds verder af. Bij volwassenen zijn waarden onder de 50% helaas geen zeldzaamheid. Soms nog heel jonge mensen vertonen bij metingen een tekort aan water.” (uit: het mysterie van water, Masaru Emoto en Jürgen Fliege)

Als je het niet gewend bent om veel water te drinken, kun je dit in kleine stapjes opbouwen. Neem bijvoorbeeld bij elke kop koffie die je drinkt een glas water. Voer dit op tot het drinken van water voordat je iets anders drinkt. Het gebruik van een RVS drinkfles kan ook een steuntje in de rug zijn. Deze vitaliseert het water en geeft geen plastic stofjes in het water af, zoals wegwerp flessen dat doen.

Vul de fles en zet het bij je bureau of in zicht. Zorg dat deze voor de lunch leeg is. Als je in de middag nog een fles drinkt, zit je al op 1 liter water. Kruidenthee telt ook. Koffie en zwarte thee, sap en frisdrank niet.