In ons vorige blog las je het al: minder kopen is meer leven. Als we minder spullen verzamelen, hebben we minder geld=inkomen nodig, houden we meer tijd over. Dichterbij huis werken en op vakantie scheelt ook veel tijd, energie en vaak ook geld.

We zijn trots op de vitalisers die we verkopen. Deze zijn duurzaam: ze hebben geen onderhoud nodig, gaan levenslang mee. Ze worden geproduceerd in Nederland. Het verpakkingsmateriaal is vaak hergebruikt.

Voor ons staat vitaliteit gelijk met bewustzijnsgroei. Als je je goed voelt, lekker in je vel zit, heb je meer ruimte om stil te staan bij wat er toe doet. Combineren we vitaal zijn met minder consumeren, dan heeft dit nog meer positieve impact op onszelf, onze directe omgeving en onze planeet.

Wat doen de collega’s bij Vitaal door water zelf?

*minder stoken, *vitalisers op de waterleiding, waardoor efficienter ketelverbruik, *korter douchen/ minder in bad, *optimale isolatie voor het huis, *zonnepanelen, *tiny wonen, *dubbele verbranding bij rocketstove, *groente uit de zelfoogsttuin, *verpakkingsvrije bio producten die bij groothandel besteld worden delen met buren, *geen groente uit andere continenten, *zoveel mogelijk lokale/bio producten, *minder/geen zuivel, *minder eten, *niet meer vliegen…

Om zo maar even wat te noemen. Het is belangrijk om te kijken wat voor jou haalbaar is. Wij zien onderling dat er best verschillen zijn in hoe we bijdragen aan minder verbruik. Toch is alles samen een mooie beweging. Doe je mee?

Roltrappen onder elkaar in groot winkelcentrum.