Wat de kraan vitaliser voor planten kan betekenen

Kiemen zijn gezond. Ze zitten vol energie en we kunnen ze thuis laten groeien. Dit bracht ons op een idee! Een experiment om kiemen die groeien te vergelijken. Het ene schoteltje kiemen met gewoon kraanwater uit badkamer en het andere met gevitaliseerd water door middel van een kraan vitaliser.

Om betrouwbare resultaten te krijgen hebben we dezelfde kiemen (broccoli) uit hetzelfde pakje gebruikt. Beide monsters staan op dezelfde plek op de vensterbank.

Hieronder foto’s van het groeiproces:

Met kraanvitaliser Zonder kraanvitaliser

kraanvitaliser keuken kraan planten

Zoals je ziet is er duidelijk verschil! Het schoteltje met gevitaliseerd water heeft sneller groeiende kiemen, de kiemen zijn voller en geven meer kiemen/resultaat. Mooi hè, zo’n duidelijk resultaat?

Door dat de kraan vitaliser de structuur van water omzet in de oer-structuur kan het plantje beter het water en de mineralen opnemen – in deze proef door de broccoli kiemen.

Wilt u zelf ook profiteren van vitaal water? Neem dan een kijk in onze webwinkel.

Vitaal water wordt ook bij kwekerijen gebruiken. Er zijn ook onderzoeken gedaan naar werking van vitale water door Ministerie van Landbouw en Europees landfonds voor Plattelandsontwikkeling. Neemt contact met ons voor meer informatie.