We staan er niet altijd bij stil, maar het is een eeuwenoude wijsheid: leven is beweging. Stilstaan zorgt voor stagnatie en blokkades. Het stilt letterlijk de levendigheid. Dat kun je prachtig zien door de waterkristallen van een vrijstromende rivier te vergelijken met die van een stuwdam bijvoorbeeld. De structuur van een stromende rivier is van oorspronkelijke schoonheid, omdat het water letterlijk haar gang kan gaan. Als het gedwongen stilstaat heeft dat gelijk invloed op de kristalvormen.

Zo is het net zo belangrijk voor ons mensen dat we kunnen stromen, dat er beweging is. Onze natuur is groei, dus beweging. Toch worden we door onze consumptiemaatschappij uitgenodigd om steeds meer gemak aan te schaffen waardoor we minder inspanning hoeven te leveren. Dit levert vermindering van beweging op. Zittende beroepen, afstandsbediening, allerlei apparaten die voor ons huishoudelijk werk doen. Het scheelt veel inspanning en tijd, maar hiermee leveren we ook natuurlijke beweging in.

Mooi om door te kijken naar de natuur, je weer bewust te worden van de (behoefte aan) beweging in onszelf. Wat mag er nog meer stromen in jouw leven? Waar kom jij weer in beweging?

  • neem de trap ipv de lift
  • maal je koffiebonen in een ouderwets molentje ipv electrisch
  • fiets of wandel ipv de auto
  • sta op als je van TV kanaal wilt wisselen. Je wordt je er dan ineens van bewust hoeveel je zappt (en welke onrust het geeft)
  • leg je telefoon buiten handbereik
  • stamp, klop, vijzel bij het koken eens met de hand: goeie workout 🙂

Door lekker te stromen op allerlei vlakken lever je een positieve bijdrage aan je gezondheid. Dat draagt weer bij aan de mensen in je omgeving en de aarde, omdat we verbonden zijn. Mooi he?

Heb een stromende dag!

 

natuur bladeren bos zonlicht

Kijk hier voor watervitalisers in en om je huis.