Over het algemeen is bekend dat we te weinig water drinken en veel te veel andere vloeistoffen die ons lijf belasten, doordat er van alles omgezet en afgebroken moet worden in de organen.

Maar hoe en wanneer je water drinkt is ook van belang. Meer dan 3 liter water per dag is bijvoorbeeld niet echt verstandig als je dat doet vanuit gewoonte. Daarnaast is het goed om het water dat je drinkt over de dag te verdelen en niet in 1 x grote hoeveelheden. Ons lijf houdt echt van alles met mate:  kleine hoeveelheden fris water verdeeld over de dag doen je lijf goed: het is makkelijker te verwarmen (ijskoud water moet bijv weer op lichaamstemperatuur komen voordat het iets kan doen in ons lijf) te verspreiden en te verwerken. Teveel water in een keer geeft een enorme belasting op de verwerkende organen.

Handig om een fles water bij de hand te hebben, die steeds weer te vullen. Dan weet je hoeveel je drinkt op een dag en kun je steeds een paar slokjes nemen. Ken je onze gevitaliseerde flessen al? Daarin blijft het lekker fris.

man in ondiep golvend water