Ken je het boek: Water, het goedkoopste medicijn? Het is geschreven door dr F. Batmanghelidj. Fereydoon werd in Iran in 1931 geboren. Zijn scholing volgde hij in Engeland. Later ging hij als arts werken in Iran en heeft hij veel betekend in de ontwikkeling van ziekenhuizen en medische centra.

Hoe Fereydoon achter de geneeskracht van water kwam is heel bijzonder. Na de Iranese revolutie in 1979 werd Fereydoon gevangen genomen. In de gevangenis werd hij als arts gevraagd bij allerlei kwaaltjes. Veel van de gevangenen hadden last van maagzweren door stress. Toen hij op een nacht weer bij een gevangene werd geroepen met enorme pijn, was er geen medicatie voor handen. Hij gaf de zieke persoon 2 glazen water te drinken, waarna de pijn binnen een paar minuten verdween. Fereydoon adviseerde de zieke man om elk 2 uur 2 glazen water te drinken. De daaropvolgende 4 maanden dat de man nog in de gevangenis was heeft hij geen pijnklachten meer gehad.

Fereydoons interesse was gewekt. Hij ging onderzoeken wat de invloed van water op de slechte gezondheid van de gevangenen was. Toen hij zijn  gevangenschap uitgezeten had, vroeg hij of hij nog een aantal maanden langer kon blijven, zodat hij zijn onderzoek af kon maken. Na zijn vrijlating vluchtte Fereydoon naar de USA. Hier zette hij zich geestdriftig in om de geneeskracht werking van water bij een groter publiek bekend te maken. Hij stierf in 2004 op 73 jarige leeftijd.

water als medicijn