…Daar kijk je van op, toch? Water eten, naast water drinken is een belangrijke bron van aanvulling van het water gehalte in je lichaam. We zijn erop gebouwd om via voedsel zoveel mogelijk vocht binnen te krijgen. Verse groente en fruit zijn een zeer goede vochtbrenger daarin.

kersen die vitaal water bevatten

Omdat we als mens niet (meer) gewend zijn standaard veel water te drinken en verse producten te eten heeft ons lichaam structureel te maken met tekorten aan vocht. Dit geeft allerlei klachten, die je wellicht niet direct zou relateren aan tekort aan water in je lijf. Bijvoorbeeld: hoofdpijn, hormoon schommelingen, gewrichtspijnen, darm verstoring, psychische schommelingen om maar wat te noemen.

Om water te eten kun je als tussendoortje vers fruit salade maken met fruit van het seizoen, liefst zo uit de tuin. Minder zoet en net zo goed zijn verse groente als komkommer, tomaat, witlof, ijsberg sla. Je kunt sla blaadjes ook ‘aankleden’ met een klein beetje pindakaas erop en wat zaden. Een voetzame bite met lekker veel vocht.

Blijf daarnaast ook veel water drinken. Liefst niet te koud, omdat je lichaam dan weer energie nodig heeft om het koude water op te warmen.

 

Photo by Quaritsch Photography on Unsplash