Onze binding met water is letterlijk oersterk. Hoewel we het OER in ons wat zijn verloren, is de band er onontkenbaar. Water wordt al sinds mensenheugenis gebruikt voor prachtige rituelen. Onderdompelen, herboren worden, weg laten stromen, uit laten vloeien, zegenen, reinigen.

 

Een prachtig ritueel wat je zelf kunt doen is deze:

  • Ga naar een bosmeertje, de zee of een rivier. Zoek een plek waar je bij het water kan. Het fijnst is als je met je voeten in het water kunt staan:
  • Maak een kommetje van je hand en laat het water over je oren stromen en zeg: Ik reinig mijn oren zodat ik beter kan horen.
  • Maak nogmaals een kommetje van je hand en schep water naar je ogen: Ik reinig mijn ogen zodat ik beter kan zien, mezelf en deze wereldMaak weer een kommetje water voor je mond en hals: Ik reinig mijn mond zodat ik mijn waarheid kan uiten
  • Maak nog een kommetje water voor je hoofd: Ik reinig mijn hoofd zodat ik beter kan begrijpen
  • Het laatste kommetje is voor je hart: Ik eer mijn hart, zodat ik haar hoor en vanuit dit hart kan leven.

 

Je kunt dit ritueel ook thuis doen. Neem een mooie schaal met fris water. Fijn om wel buiten te zijn of voor een open raam, zodat de natuur (lucht, wind, zon, schaduw, bomen) je kan ondersteunen. Persoon onder water steekt hand bovenwater.