Kringloop van de aarde

Sta je er wel eens bij stil dat het bloed in ons lichaam vergelijkbaar is met water voor de aarde? Onze bloedsomloop kun je zien als een lemniscaat. Het gaat vanuit het hart via de longen, terug naar het hart door naar de rest van ons lijf en weer terug naar het hart. Het bloed draagt allerlei informatie mee.

Zo ook het water van de aarde. Het draagt de informatie over het welzijn van de aarde. De externe kringloop van oceaan, druppels, wolk, regen, land is gekoppeld aan de interne kringloop van water in de aarde. De interne kringloop heeft een ander ritme van duizenden jaren. Terwijl de externe kringloop het verloop van een aantal dagen kent. Al miljoenen jaren stroomt het zelfde water in en op de aarde. De lemniscaat van de aarde kent hierin ook haar eigen filter waardoor het water na reinigen weer helder en herboren uit de waterbronnen komt. Daarvoor heeft het wel een minimale balans nodig, om te kunnen filteren. Zoals ons lijf een minimale gezonde balans nodig heeft om het bloed goed haar werk te kunnen laten doen.

Boeiend hoe de natuur in het groot en in het klein steeds vergelijkbare patronen en stromen heeft. Laten we er zuinig op zijn: op ons lijf en op de aarde.

Beekje met stromend water door een bos.