De Japanse wetenschapper Masaru Emoto heeft 12 jaar onderzoek gedaan naar het geheugeneffect van water en de energetische eigenschappen ervan. Hij ontdekte dat water beïnvloed kan worden door muziek, woorden, straling en zelfs door positieve of negatieve gedachten.

De experimenten waren vrij simpel van aard. Water uit dezelfde bron werd in dezelfde soort glazen flessen geschonken en blootgesteld aan tegenstellende invloeden: 

  • bijvoorbeeld flessen met water werden beplakt met liefdevolle en hatelijke woorden. 
  • andere flessen met steeds hetzelfde water werden gelegd op plaatjes met foto’s van natuur en met foto’s van oorlogsactiviteiten. 
  • in andere experiment werd de invloed van de straling van een mobiel telefoon op water vergelijken met water die in de natuur was achtergelaten. 
  • om de reactie van water op muziek te onderzoeken werd water geplaatst voor speakers met rustige muziek en ruige muziek zoals Heavy Metal. Etc… 

Om deze invloeden zichtbaar te maken werd het water door het team van Masaru Emoto bevroren en gefotografeerd onder een microscoop. 

De resultaten van deze experimenten zijn verbazingwekkend. Watermonsters die werden onderworpen aan positieve/rustige emoties: woorden, beelden, muziek, etc, kristalliseren heel anders (tonen de buitengewone vormschoonheid) dan watermonsters die werden onderworpen aan negativiteit/ruwere beinvloeding  – deze watermonsters vervormden of vaak kon dit water geen kristalvorming krijgen. Zie hieronder een aantal voorbeelden:  

Gallery

Water in onze waterleidingen is weliswaar redelijk schoon – even los van het groeiende probleem met het zuiveren van water op resten van medicijnen en agrarische bestrijding middelen – maar de structuur van water laat helaas veel wensen over. Water die door vitaliser wordt behandeld laat positieve en gezonde  structuren zien die we in de natuur tegen komen.  Zie de foto’s hieronder:

 

 

 

Bevroren ijskristal close-up gevitaliseerd water Water na straling

Wij bestaan voor ongeveer 75% van water, dat laat zien hoe belangrijk water voor ons is.  Vitaal water helpt ons lichaam krachtig en vitaal te zijn.

Wilt u meer weten over het werk van Masaru Emoto? Hij is ook auteur van aantal boeken over water.